Myths-about-hair

Cat de mult putem da vina pe factori precum vremea si stilul de viata in ceea ce priveste starea parului nostru: sanatatea, puterea si aspectul acestuia? Și cat de mult putem rezolva de fapt aceste lucruri? Auzim in mod constant mituri si sfaturi despre parul sanatos si despre ingrijirea parului, dar care sunt adevarate si care ar trebui sa fie pur si simplu ignorate? Ne-am propus sa elucidam zece dintre aceste mituri despre par si sa iti oferim raspunsurile.

  1. Dormitul cu parul ud poate cauza ciuperca scalpului?

Da, exista un risc. Daca dormi cu parul ud sau porti o palarie atunci cand parul este inca umed, acesta nu va putea scapa de umezeala, fapt ce reprezinta un potential risc pentru aparitia ciupercilor pe scalpul sau parul tau.

Iti recomandam sa iti usuci intotdeauna parul inainte de culcare sau inainte de a purta o palarie deoarece este mai bine pentru par.

  1. Poate balsamul de par sa repare varfurile despicate?

Nu, acest lucru nu se va intampla. In ciuda a ceea ce multi oameni par sa creada, un balsam nu intra in par sa il repare, ci pur si simplu devine un strat in plus deasupra acestuia. Acest lucru inseamna ca este posibil ca deteriorarea si uzarea parului sa fie un pic mai redusa datorita acestui strat, dar balsamul nu se poate repara varfurile despicate. Singura functie reala a acestuia este ca ea face parul moale si usor de pieptanat dupa dus.

  1. Purtarea unei sepci/palarii pentru o perioada indelungata poate cauza caderea parului?

Nu stim cu siguranta acest lucru, dar nu este considerat sanatos pentru par sa fie in mod constant acoperit cu o palarie sau o sapca. Trebuie sa permitem scalpului sa respire pentru ca in caz contrar, aceasta poate duce la subtierea parului.

  1. Poate avea masajul scalpului efectul de indreptare a parului?

Da, este adevarat. Masajul stimuleaza fluxul sanguin, prin urmare, atunci cand masam scalpul, acesta incordeaza acei muschi care se tin de par. Acest lucru este valabil si in cazul in care terminam dusurile cu jet de apa rece, tinand capul si parul in jos. Masajul scalpului si stimularea fluxul sanguin poate intari parul si poate preveni caderea acestuia. Asa ca incepe masajul!

  1. Poate provoca fumatul aparitia parului carunt?

Nu, nu exista nici o dovada care sa sprijine acest mit. Fie ca vei avea sau nu parul carunt, acest aspect tine doar de genele tale. Cu toate ca fumatul nu afecteaza in mod direct aspectul parului, stim cu totii ca are o influenta negativa asupra sanatatii in alte moduri asa ca acest lucru nu ar trebui sa te incurajeze sa continui sa fumezi!

  1. Pot avea un par mai sanatos prin intermediul dietei mele?

Da, acest lucru este posibil intr-o anumita masura. Exista anumite vitamine si minerale care sunt necesare pentru ca parul tau sa fie puternic, sanatos, stralucitor si voluminos. Poti citi mai multe despre asta aici. Tinand un regim alimentar deosebit de strict sau lipsit de aceste vitamine, cel mai probabil se va resimti pe parul si pielea ta.

  1. Stresul poate cauza caderea parului?

Da. In cazul in care unul dintre aceste mituri a avut un raspuns clar si consecvent, a fost acela ca pierderea parului poate fi cu siguranta legata de stres. In general, exista o legatura clara intre sanatate si piele si sanatatea parului si stres.

  1. Tunsorile frecvente duc la cresterea mai rapida a parului?

Ei bine, de fapt, aici raspunsul este nu. Parul creste cu aceeasi viteza tot timpul. Cu toate acestea, tunsorile frecvente pot duce la evitarea despicarii varfurilor, care se rup, si la mentinerea unui par mai sanatos si mai gros. In acest fel parul tau va deveni din ce in ce mai lung intr-un mod mai sanatos si poate un pic mai repede.

  1. Imi poate afecta vremea starea parului?

Intr-un fel, da. De exemplu, prea mult soare si caldura poate deteriora si usca parul, daca nu-l protejam. Altfel, vremea nu afecteaza in mod direct sanatatea parului, dar poate sa afecteze aspectul. De exemplu, aerul uscat poate face parul mai mult electric, in timp ce un grad ridicat de umiditate poate provoca incretirea acestuia. Dar acestea sunt lucruri care pot fi impiedicate, daca ne luam anumite masuri de precautie, pe care le poti citi pe blog.

  1. Imi pot pieptana parul foarte des?

Ei bine, da. Parul tau nu devine mai sanatos sau mai puternic daca il piepteni de mai multe ori pe zi. Dimpotriva, risti ruperea firelor de par daca iti piepteni sau perii parul prea mult. In mod natural, ar trebui ca parul sa fie pieptanat atunci cand este necesar. Dar principalul avantaj in a face acest lucru de mai multe ori pe zi este ca pieptenele sau peria va raspandi uleiurile naturale de la nivelul scalpului la radacinile tale, ceea ce face parul sa fie stralucitor.

In ceea ce priveste frumusetea, Academia GWS Organic Beauty Center, parte a Conceptului Global Wellness System, ofera un Concept Nou de Ingrijire si Infrumusetare pe piata de Beauty din Romania cu cele mai protective Formule Profesionale de Colorare, Ingrijire si Tratamente pe baza de produse organice profesioanale organice certificate cu Ecocert, USDA Organic si Green Salon, care ne ofera garantia calitatii si a protectiei. La baza conceptului de tratament personalizat sta cu prioritate diagnosticarea scalpului si a firului de par cu microcamera Dino Lite in baza careia se personalizeaza ingrijirea dar si colorarea potrivita.

„Recomandam vopseaua Vegana Mastey de Paris daca firul de par este deshidratat, a suferit supraprocesari agresive precum decolorarea sau colorari chimice cu oxidanti inalti, fiind un ritual de tratament prin colorare, hidratarea avansata, luciul si culorile cu reflex natural fiind beneficiile majore! In cazul unui par fin, fara volum, subtiat din cauza colorarilor succesive, este recomandat Natulique, un sistem de colorare cu 98,02 % ingrediente organice care ofera corpolenta, volum si lifting firului de par, luciul si reflexul natural fiind de asemenea beneficii care fac diferenta intre un sistem de colorare chimic si unul organic. Ambele sisteme de colorare au la baza formule protective fara amoniac, fara ppd si resorcinol, ingrediente organice certificate pe baza de vitamine si antioxidanti, un sistem de oxidare controlat, un factor natural de hidratare vegan fiind posibile peste 100 de tonuri cu luciu si reflex natural”, explica Aurelia Dumitru, director general GWS Organic Beauty Center.

Conceptul ofera si primele tratamente organice de cosmetica capilara ci formule protective: indreptare permanenta, indreptare cu volum ondulare permanenta digitala, hidratare si reconstructie activa pe termen lung. Formule fara amoniac, fara PPD, fara Resorcinol, fara Sulfati, fara formaldehida sau alti conservanti care genereaza formaldehide.

Academia GWS Organic Beauty Center va invita la achizitii responsabile cu impact favorabil asupra sanatatii dar si a mediului, la un stil de viata sanatos si ecosustenabil.

Academia GWS Organic Beauty Center distribuie in Romania brandurile organice pentru ingrijire profesionala certificate Ecocert, USDA Organic si Green Salon: Natulique, Mastey, Lisfactor Paris, Naturigin, Dermorganic ce fac parte din conceptul de Frumusete Organica Certificata. Pentru mai multe informatii vizitati www.gwsconcept.ro

Global Wellness System
Str. Economu Cezarescu, nr. 31B, Sector 6, 060757, Bucuresti.
Tel/Fax: +4(0)31 226.12.00
www.gwsconcept.ro