Poate ca de multe ori este un subiect tabu, insa fiecare dintre noi, femeile, ar trebui sa se gandeasca cat mai serios la igiena intima cu produse cat mai delicate. Marketingul produselor pentru aceasta zona a corpului a devenit din ce in ce mai agresiv, insa ce nu observam de obicei este faptul ca multe produse chimice din aceasta categorie perturba flora vaginala. Vrem sa iti oferim cateva sfaturi pe care sa le urmaresti pentru a adopta o igiena intima sanatoasa.

Ok, ne dorim sa avem o igiena intima perfecta, insa nu exagera!

De ce spunem asta? Pentru ca, din dorinta de perfectiune, multe femei fac mai mult rau de fapt. Spalarea excesiva, aplicarea de deodorante intime, parfumuri sau bai cu aburi repetate precum si dusurile intravaginale dese, pot duce la dezechilibre majore ale florei vaginale. Ce inseamna asta? Ca vei creea acolo un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si a ciupercilor. Poate vei spune: Cum e posibil? Daca eu curat totul perfect? Ei bine, greselile enumerate mai sus nu fac decat sa elimine pana si flora vaginala buna, adica bacteriile bune care exista in mod normal acolo.

Stii cum ne chinuim sa recapatam flora bacteriana buna intestinala dupa antibiotice? Ei bine, la fel trebuie sa procedam si in cazul florei vaginale. Trebuie sa o protejam, nu sa o eliminam. Ea pastreaza mediul echilibrat. Vaginul se curata singur, nu are nevoie de noi sa il ajutam, sau mai mult, sa il dereglam.

Incearca sa oferi ingrijire zonei intime cu produse organice

Este cea mai sensibila zona a corpului tau, asta inseamna ca trebui sa ii acorzi o atentie deosbita. Alege sa folosesti produse organice, care nu iti vor ataca flora, ci o vor sustine sa ramana sanatoasa. Produsele trebuie sa fie delicate, sa curate si sa hidrateze in acelasi timp. Sigur nu iti doresti un efect de piele uscata asa cum se intampla cand folosesti produse chimice cu sapun!

Ce este strict interzis?

Evita pe cat posibil sa folosesti acele servetele umede intime. Da..e mult mai lejer, rapid si sigur iti face cu ochiul idaea. Insa atata timp cat ele nu sunt certificate organic, evita-le pe cat posibil. Si te asiguram ca cele de pe piata noastra nu sunt certificate. Chiar daca vezi produse marcate cu “Bio” sau “Organic”, pana nu vei vedea certificarea pe spatele produsului la info, nu te entuziasma. Nu tot ce este Bio este BIO. Mai multe detalii pe aceasta tema gasesti intr-un alt articol pe blogul nostru: Organic vs Natural vs Non-Toxic | Tu stii cum sa identifici produsele organice?

Cosmetice de genul deodorant, ulei sau scrub sunt total interzise. De asemenea, evita hainele prea strimte, in speta pantalonii, care iti pot provoca iritatii si alergii. Alege sa porti lenjerie intima din bumbac, evita pe cat posibil lenjeria sintetica.

Ce produse sa folosesti?

Noi iti recomandam sa optezi pentru gelul de curatare intima zilnica Gel Phyt’s Intim Gentle. Pe baza de Galbenele, acesta are proprietati de curatare, hidratare si calmare. Este un produs fara conservanti sau parfumuri, un produs ce respecta sensibilitatea membranelor mucosae din aceasta zona delicata.

Pentru achizitionare, click pe poza, sau gaseste linkul mai jos.

ingrijirea zonei intime

Contine:

  • Extract de flori de Galbenele*: efect liniștitor si de înmuiere.
  • Hidrolat de Mentă *, ulei esential de Lemn Ho*: efect răcoritor.
  • Ulei esential de Geranium *: liniștitor și purificator.
  • Ulei esential de Arbore de Ceai *: purificator.

And the most important fact: No Synthetic Colorant • No Preservatives • No Paraben • No Phenoxyethanol • No PEG • No GMO • Not tested on animals

Online Shop: https://www.phytsromania.ro/creme-bio-de-ingrijire-si-protectie/gel-intim-phyt-s-57.html

 Distribuitor PHYT’S France in Romania > Global Wellness System
💟 Unde gasiti serviciile si produsele?
La Centrul de Sanatate, Frumusete & SPA | GWS Organic Beauty Center&SPA

📍 Strada Economu Cezarescu nr.31 B, Bucuresti
🌐 www.gwsconcept.ro
🌐 www.phytsromania.ro
📞0312 261 200