Mastey

Produsele de colorare permanenta a parului contin pana la 5.000 de chimicale. Pot cauza de la boli respiratorii si alergii la cancer. Din fericire, exista alternative 100% organice fara gluten, fara amoniac care contin aminoacizi din proteina de orez. 

Cand vopsirea parului devine o practica frecventa, si riscurile asupra sanatatii cresc. Probleme pot avea si femeile care sunt la primele incercari de colorare a parului cu vopsea permanenta. “Cea mai frecventa problema este reactia alergica, care se poate produce imediat sau la cateva ore dupa procedura. Mancarimea si inrosirea pielii sunt primele semne ale alergiei”, explica medicul dermatolog Mihaela Leventer, de la Clinica Dermastyle din Bucuresti. Tot ea ne recomanda ca, daca avem asemenea senzatii la vopsire, sa nu ne spalam imediat pe cap. “La spalare inca se dizolva resturi de vopsea care agreseaza din nou pielea. Asteptati o perioada”, este sfatul medicului.

Vopseaua inchisa la culoare, mai agresiva

Vopsitul poate afecta intregul organism. Iata care sunt cele mai toxice substante care intra in compozitia vopselelor si efectele lor asupra sanatatii. P-fenilendiamina (PPD) se intalneste in doua din trei vopsele de par si poate fi daunatoare pentru sistemul imunitar, piele, sistemul respirator si cel nervos, ficat si rinichi. Este una dintre cele mai toxice componente din vopsea si, la un moment dat, a fost chiar interzisa in tari precum Canada, Franta Germania si Suedia. Acum este insa legala. Resorcina este unul dintre cele mai nocive elemente din compozitia produselor cosmetice. A fost catalogat de Uniunea Europeana ca fiind daunator pentru organism si este extrem de iritant pentru piele si ochi. In cantitati mari, prin inhalare sau prin ingerare, resorcina a fost legata de pierderile de sarcina si dereglarile hormonale.Amoniacul irita pielea, ochii si sistemul respirator si poate cauza astm, precum si diverse alte probleme respiratorii. Persulfatii Sulfatii de sodiu, potasiu si amoniu sunt intalniti in vopseaua de par si decolorant, in concentratii de pana la 60%, desi numai o compozitie de 17,5 % poate irita pielea. Acestia cresc riscul de astm pentru ca inhalarea acestor vapori poate afecta grav plamanii. Stilistii au un risc si mai mare decat femeile sa se imbolnaveasca din cauza expunerii repetate la persulfati si PPD. Peroxidul de hidrogen Este cunoscut sub denumirea de apa oxigenata si este folosit in decolorarea parului. Este coroziva, iar utilizarea ei a fost chiar interzisa in tari precum Japonia si Canada. Testele pe animale au demonstrat ca apa oxigenata afecteaza sistemul respirator si pe cel nervos. Mai mult, unele studii sugereaza ca apa oxigenata ar modifica structura ADN, iar asta poate cauza inclusiv cancer. Tipurile de cancer care pot aparea sunt cele de sange, de san sau vezica. Voseua inchisa la culoare e mai riscanta decat cea deschisa.

mastey

De ce ar trebui sa alegi vopseaua vegana

Extrem de apreciata in Franta, vopseaua Mastey de Paris este vegana 100%, fiind un tratament veritabil ce coloreaza, hidrateaza si regenereaza avansat si pe termen lung scalpul si firul de par!

Vopseaua organica deschide cuticula bland cu un complex aminoorganic in timp ce vitaminele si antioxidantii ajuta la mentinerea culorii pe termen lung. Este vorba despre un ritual de tratament cu hidratare avansata incepand cu detoxifierea si purificarea scalpului, urmata de efectul de restructurare a aminoacizilor din proteina de orez si regenerare cu extractul din sambure de strugure, uleiul de argan pur certificat, uleiul de masline si din floarea soarelui !

Disponibila in reteaua GWS Organic Beauty Center, vopseaua Mastey de Paris este un produs 100% organic, un produs vegan, fara gluten, care contine aminoacizi din proteina de orez. Daca acest antioxidant l-ar putea asimila organismul, nu am mai imbatrani niciodata. Se numeste resveratrol si are un factor avansat de hidratare. In colorarea organica, se pune accentul apoi pe tratament care contine si ulei de floarea soarelui, ulei de argan si ulei de masline. Este recomandata aplicarea o data la doua saptamani pentru a reduce si caderea parului. Este ca o infuzie de sanatate pentru par si organism.

Ca o abordare cu totul diferita fata de ceea ce se gaseste in mod uzual pe piata, vopseaua organica are in componenta sampon fara sulfati, masca fortifianta, tratament leave-in cu ulei.

De asemenea, vopseaua vegana poate fi o solutie la ameliorarea unor afectiuni precum tuse, rinita, dureri de cap, dar si inlaturarea senzatiei de ochi inlacrimati. Faptul ca acest trend nu este tocmai apreciat de reprezentantele sexului feminin fiind reticente in legatura cu intensitatea culorii sau rezistenta in timp, reprezinta doar un „hop” pana la momentul experientei unui astfel de procedeu: acoperirea firelor albe este de 100%, culorile sunt intense si denota sanatatea firului de par, iar vitalitatea si volumul este dat de ingredientele speciale folosite, fara parabeni si silicon.

Ce isi poate dori mai mult clienta, dar si stilistul decat protectie maxima (fara amoniac, fara PPD sau resorcinol), acoperire perfecta a parului alb, mentinerea culorii pe termen lung ( antioxidantii organici din formula stopeaza oxidarea si radicalii liberi), hidratarea avansata (NMH factor natural de hidratare cu ingrediente vegane), deschiderea blanda a cuticulei cu complexul aminoorganic , restructurarea parului cu aminoacizi fara gluten din proteina de orez, ingrijire, curatare si tratament cu produse certificate GREEN SALON”, explica Aurelia Dumitru, director general Global Wellness System – Centrul de Frumusete, Recuperare si Medicina Integrativa.

Mastey 3

Este vopseaua organica potrivita pentru femeile insarcinate?

Da, este chiar cea mai indicata alegere, pentru ca nu contine hormoni, nu contine amoniac si nu contine toxine. Prin urmare, bebelusul este protejat, iar mama radiaza de frumusete obtinuta in mod natural. Desigur, se recomanda un test de reactie pe piele inaintea aplicarii, pentru o mai buna siguranta.

Daca va intrebati cum functioneaza vopseaua organica, specialistii de la Global Wellness System ne-au spus secretul: in compozitia vopselurilor organice de calitate, nu exita saruri, ci doar proteina de orez care ajuta la hranirea firului de par si la imbunatatirea elasticitatii.

In conditiile in care tot mai multe persoane sunt victime ale stresului cotidian, scalpul lor are implicit de suferit,devenind sensibil la lupta cu radicalii liberi, context in care vopseaua vegana este solutia optima de pastrare sau chiar imbunatatire a frumusetii.

mastey22

Articolul in intregime a aparut prima data pe Doctorulzilei.ro