De cate ori nu te-ai gandit macar de dragul imaginatiei, cum ar fi sa cumperi un bilet doar dus spre o destinatie izolata? Sa te inconjori doar de liniste si de pace. Sa de detasezi pur si simplu de cotidian inchizand ochii. Fie ca admitem sau nu, ori de cate ori ne confruntam cu situatii stresante, in adancul nostru fugim spre relaxare, tanjind la un moment de respiro dupa momentul tensionat la care suntem supusi. Constient sau nu, gandurile ne influenteaza viata intr-o proportie colosala. Intrebarea este, suntem ceea ce gandim sau gandim pentru ca suntem doar fiinte rationale?

Pentru a veni cat mai bine in intampinarea nevoilor romanilor in gestiunea stresului si a anumitor afectiuni neurologice, Centrul de Medicina Integrativa si Recuperare Global Wellness Center aduce in Romania Alpha Sphere, o oaza de relaxare. Intalnita in marile centre SPA de lux din lume, Alpha Sphere este o opera de arta in domeniul medicinei alternative, sub semnatura designerului sha. ce atinge toate simturile. Prin sferele sale holistice, oamenii se pot cufunda in perceptiile sinestezice, depasind experientele conventionale ale spatiului si timpului.

“Munca mea este atemporala si aspatiala, arhaica si futurista in acelasi timp, aproape si totusi infinit de departe”, relateaza creatorul Alpha Sphere.

Cu alte cuvinte, Alpha Sphere este un instrument de activare si armonizare a tuturor simturilor in conditia deconectarii de la rutina zilnica, in cadrul unei camere sferice care ofera o experienta multi-dimensionala imbinand sunet, lumina, caldura si miscare.

Nascuta din viziunea artistica a designerului si din iubirea fata de cercetarea gandirii omului a Prof. Univ. Dr. Thomas Slunecko Vice-decan al facultatii de Psihologie din Viena, Alpha Sphere inglobeaza cea mai noua tehnologie terapeutica, fiind rezultatul unui studiu pe o perioada de 3 ani la care au participat peste 30 de terapeuti.

Obiectul studiului a fost reprezentat de 200 de persoane ce au beneficiat, fiecare, de 20 de sedinte Alpha Sphere. 90 dintre acestea au fost identificate clinic cu tulburari psihologice postraumatice, cum ar fi tulburari de personalitate, nevroze sau chiar tulburari cauzate de stres.

Instrumentul doreste activarea mintii in procesului de vindecare, astfel ca pacientii relateaza ca in timpul meditatiei, simt cum corpul lor devine cald si moale, cum tensiunea durerii incepe sa se diminueze si totodata cum sentimentul de siguranta si de bine se intaleaza in corp.

Screenshot_2

De ce este important sa detinem controlul asupra emotiilor negative si totodata a starii de bine?

„Atitudinea este totul” poate fi cliseul care sintetizeaza cel mai bine raspunsul la aceasta intrebare, deoarece la nivelul creierului uman se gasesc diferiti neurotransmitatori care au rolul de a ne influenta sanatatea si starile de spirit. Astfel ca o viata plina de griji, frustrari, regrete, blocaje emotionale sau chiar depresie acuta ne poate face invincibili la bolile secolului 21, cu precadere cancer. Pe de alta parte, o viata echilibrata, in care avem grija sa gestionam cat mai bine starile de stres prin a nu ne intoxica mediul intern, ne poate face sa aratam mai tineri decat varsta pe care o avem de fapt.

Poate Alpha Sphere sa creasca productivitea muncii unui angajat?

Scopul Alpha Sphere este in prinicipal imbunatatire calitatii vietii omului, prin urmare daca se indeplineste aceasta functie si productivitatea muncii acestuia ca si angajat va creste direct proportional, explicatia constand in rezultatul unui test clinic efectuat in anul 2008 intr-o companie de renume.

Studiu asupra performantei a inclus 40 de subiecti ce lucrau in sectorul public, fiind urmarit impactul atat asupra nivelului operational, cat si individual. In urma sesiunilor cu Alpha Sphere, subiectii s-au simtit seminificativ mai bine si au dobandit o stare de spirit mai buna, nivelul de serotonina crescand constant.

In decursul tratamentului, au fost reduse emotiile negative: mania cu 50%, starile de aversiune cu 64% , nelinistea cu 52% si tristetea cu 55%. Pe de alta parte, emotiile pozitive au fost intensificate: Relaxarea a crescut cu 12%, siguranta cu 14% si sentimentul de bunastare cu 11%. Stresul a inregistrat o scadere de 25%, pulsul cu 7 %, iar tensiunea arteriala cu 5%.

„Rezultatele arata ca Alpha Sphere are un efect puternic si de durata asupra starii de spirit a subiectilor. Contribuie nu numai la reducerea stresului, ci si la sporirea efectului pozitiv pe care il are asupra atitudini. Este un ecosistem perfect petnru ca imbunatateste performantele in finalizarea sarcinilor complexe prin incurajarea creativitatii”, relateaza  Aurelia Dumitru, fondatorul Global Wellness System – Centrul Recuperare si Medicina Integrativa.

Aceasta tehnologie de inalta generatie are aplicabilitate cu succes si la nivelul managementul anxietatii, stresului si depresiei, in sensul in care actioneaza prin unde sonore si lumini la nivelul creierului in sensul eliberarii hormonului fericirii, serotonina. Totodata, sedintele din cadrul Alpha Sphere au rolul de  a pregati pacientul pentru aplicatii clinicii complexe, cum ar fi tomografiile.

In concluzie, tehnologia Alpha Sphere functioneaza precum un amplificator de energie pozitiva, ce rezoneaza cu individul pe 3 planuri: mental, fizic si spiritual in scopul atingerii unei calitati a vietii multumitoare. Pentru ca, atat timp cat te afli in echilibru si te poti apara de diferiti factori externi ce iti pot perturba linistea, nimic nu este mai important. Transformarea este minunata, asemenea unei pasari ce invata sa zboare: devii mai puternic, mai increzator in propria persoana, mai calm si gata sa infrunti provocarile vietii.

Centrul GWS a fost infiintat in anul 2014 ca o necesitate a medicinei moderne integrative, medicina in care accentul se pune in primul rand pe actiunile terapeutice efectuate dintr-un stadiu cat mai incipient al simptomatologiei. Serviciile oferite imbina medicina alternativa, naturista sau complementara cu medicina alopata, au in vedere evaluarea completa a starii de sanatate prin metode neinvazive, precum si protocoale de tratament personalizate cu produse si tehnologii neinvazive , de cea mai buna calitate si de ultima generatie, inovative. Pentru mai multe informatii vizitati www.gwsconcept.ro