Healthy-roots-5
…si cum sa abordezi clientii referitor la problemele scalpului

Par frumos. Scurt, lung, ondulat sau drept. Totul se rezuma la radacina parului. Tratarea suprafetei parului este calea spre realizarea unui par frumos si puternic, insa nu este de lunga durata.

Clinical-hair-specialist

Pentru a ajuta clientul sa obtina un par frumos, pe perioada indelungata, specialistul Anneliese Brander sfatuieste sa va uitati cu atentie la radacinile firelor de par.
In acest articol, specialistul va ofera cunostinte in ceea ce priveste starea de sanatate a scalpului si sfaturi privind calea spre un par frumos, deosebit. De asemenea, Master-educatorii Lynell Dumont si Ruby Byrne va explica punctul lor de vedere privind modul de abordare a discutiei cu clientii despre problemele scalpului.

Rolul scalpului

Scalpul este locul in care firele de par prind viata, sunt hranite si se dezvolta. Fiecare folicul este inradacinat intr-o glanda sebacee care il inconjoara si ii ofera uleiurile naturale de acizi grasi necesari, acest lucru fiind esential pentru cresterea firelor de par.the-role-of-the-scalp

„Daca scalpul devine iritat, uscat sau este supus unei igiene precare, foliculii de par nu vor functiona in mod natural. Pentru a evita sufocarea foliculilor, este esential ca glandele sebacee sa poata respira. Expunerea scalpului la bacterii si substante chimice nocive poate duce la cresterea inceata, redusa a firelor de par sau chiar la caderea parului” explica Anneliese Brander.

Semnele unui scalp nesanatos

Problemele scalpului apar in diferite moduri. Astfel, acestea pot fi foarte dificil de depistat daca nu intervine un specialist in piele sau par. Cea mai frecventa problema intalnita de Anneliese Brander in clinica ei este de natura fungica. Este vorba despre o ciuperca, o mica bacterie care poate trai pe orice persoana. Daca o astfel de infectie fungica este ignorata, fiind astfel predispusa spre a se dezvolta, aceasta poate deveni foarte inconfortabila.
In cazul in care clientul dumneavoastra are o ciuperca, scalpul va fi rosu si vor aparea in jurul foliculilor coji asemanatoare ovazului strivit. De asemenea, clientul se va plange de mancarimi, arsuri sau sclap sensibil”, explica ea.
O alta problema frecventa este scalpul uscat, insa Anneliese Brander vrea sa ne aminteasca faptul ca un scalp care pare uscat, nu este obligatoriu uscat. Poate foarte bine sa fie un semn pentru parul gras. Grasimea uscata din jurul firelor de par poate fi confundata cu cojitele care apar in cazul parului uscat.
Este foarte important sa nu confundam cele doua probleme, caci administrarea unui tratament neadecvat, poate face mai rau„, spune ea. La fel ca pielea de pe restul corpului, pielea scalpului este expusa unei varietati de probleme, care pot fi derivate din diferite surse. Sanatatea, genetica si alimentatia corecta sunt cuvinte cheie in aceasta ecuatie, dar factorii externi sunt de asemenea esentiali pentru sanatatea scalpului.

Problema: stilul de viata si rutina ingrijirii parului

Healthy-foods-to-improve-the-scalp Potrivit lui Anneliesa Brander, conditia pentru sanatatea scalpului presupune doua aspecte. In primul rand, problemele scalpului deriva din alegerile stilului de viata. Este esential pentru sanatatea parului sa aveti o dieta echilibrata cu cantitatea adecvata de vitamine si proteine, insa stresul zilnic si problemele medicale pot de asemenea sa cauzeze afectiuni ale scalpului.
Un sistem hormonal echilibrat este cheia unui un par sanatos”. De fiecare data cand facem alegeri nesanatoase in viata de zi cu zi, provocam sitemul hormonal si sanatatea scalpului. Se intampla ori de cate ori mancam fast-food, zahar, fumam, sau experimentam stresul de zi cu zi”, spune Anneliese Brander. Ea subliniaza ca ceea ce este sanatos pentru corp, este sanatos si pentru par si recomanda o varietate de alimente sanatoase care imbunatatesc sanatatea scalpului.

Alimente care imbunatatesc sanatatea scalpului

Almonds
♦Uleiuri naturale presate la rece: ulei de masline, ulei de cocos, ulei de in
♦Oleaginoase: migdale, alune, etc
♦Proteine: fasole, linte, pui, somon, oua
♦Legume verde-inchis: brocoli, avocado, spanac
Potrivit lui Anneliese Brander, totul consta in echilbrul si abordarea holistica si sanatoasa a vietii. Ea recomanda, de asemenea, consumul de mancare organica pentru a evita pesticidele care contribuie cel mai mult la dezechilibrul hormonal.

Tratamente nepotrivite ale parului

Un al doilea aspect este ca problemele de la nivelul scalpului pot fi derivate si din rutinele neadecvate de ingijire a parului. Sanatatea scalpului nu vine doar din interior. Modul in care tratam parul are un mare impact asupra sanatatii foliculilor de par. Spalarea neadecvata a parului, de exemplu, poate cauza probleme la nivelul scalpului. Daca parul nu este clatit bine si dupa spalare ramane sampon pe par, se va crea o pelicula pe scalp care va impiedica scalpul sa respire corespunzator. Un alt exemplu, spalarea parului cu  apa fierbinte va crea un mediu propice pentru dezvoltarea fungilor. Prin urmare, Anneliese Brander sugereaza educarea clientilor in spalarea si clatirea corecta a parului, dar si in utilizarea produselor de par: „Orice produse utilizate necorespunzator pot cauza probleme la nivelul scalpului, insa cele mai nocive produse pentru scalp sunt cele care contin prea mult sapun, silicon, parfum si chimicale, toate acestea contribuind la un mediu nesanatos”.

Cum sa abordam clientii cu probleme ale scalpului?

scalp-problems-1 Cum problemele la nivelul scalpului pot fi cauzate de stilul de viata sau de probleme medicale, uneori poate fi delicat sa discutati cu clientul dumneavoastra despre aceasta problema. „Cand vine momentul sa discut cu clientii despre parul lor, intotdeauna abordez subiectul cu ideea ca sunt stilistul lor si ca rolul meu este de a le oferi consultanta despre problemele cu care se confrunta in ceea ce proveste scalpul si parul lor”, spune Roby.
Lynell Dumont este de acord si subliniaza ca gestionarea unei astfel de situatii face parte din procesul de educatie a unui stilist pentru a deveni din ce in ce mai increzator.
In cazul in care clientul nu mentioneaza nimic in conversatie, insa eu observ ceva ce ma ingrijoreaza, o sa discut politicos cu el despre problema respectiva. Intrebarile directe dar linistite, naturale o sa permita intotdeauna clientului sa se simta confortabil”, spune ea.

scalp-problems-3 Ruby explica modul de abordare a conversatiei:
Daca exista semne evidente ale unui scalp uscat si iritat, intreb intotdeauna daca exista o problema cu care s-au confruntat si ii consiliez in ceea ce priveste solutionarea problemei. Daca este o problema noua, intreb daca au avut loc schimbari drastice in viata lor in ultimele luni sau daca au aparut factori care sa le determine mult stres. Apoi, le ofer tratamente in salon care pot ajuta la problemele lor si ii sfatuiesc ce produse pot folosi acasa”.

Din fericire , exista si in Romania conceptul Global Wellness System care  abordeaza holistic „frumusetea la nivel profesional” cu primele produse organice certificate inclusiv sisteme de colorare nontoxice , cu 98 % ingrediente organice care ofera beneficii de detox si  tratament  personalizat la nivelul scalpului si firului de par !

Va invitam pe www.gwsconcept.ro pentru a desoperi chintesenta si valoarea conceptului nostru !

Accesati si ofertele speciale de servicii lansate in perioada decembrie 2017 ! 

Colaborari domeniul profesional prin Global Wellness System : 0312261200

Programari Centru Organic de Sanatate si Frumusete GWS Organic Beauty Center : 0312261200