bianca-vopsit-organic-1050x700

Nu mai e niciun secret că părul se degradează în urma colorării repetate. Şuviţele devin uscate, terne, iar vârfurile se despică conferindu-i întregului nostru look un aspect neîngijit.  Cum ar fi însă dacă atunci când ne schimbăm culoarea părului sau mergem la salon pentru un banal vopsit al rădăcinilor, ne-am îndeplini dorinţa, beneficiind totodată de hidratare şi îngrijire în profunzime a fibrei capilare? Deşi chiar şi eu credeam că aşa ceva e imposibil , am descoperit un loc unde vopsitul părului acţionează ca un tratament capilar.  Secretul? Două branduri profesionale de vopsea organică, Mastey de Paris şi Natulique.

La Global Wellness System, centru de recuperare şi medicină integrativă, am ajuns prima dată într-o zi ploioasă, prin aprilie. Mă aşteptam la un spaţiu mic, nicidecum la o clinică în toată regula.După ce am inspectat locul, trecând din cameră în cameră, am descoperit tehnologii de ultimă generaţie (despre care abia aştept să vă povestesc curând), care efectiv m-au lăsat uimită de uimire. Întrucât fusesem invitată să testez o şedinţă de colorare a părului cu vopseaua organică Mastey de Paris, mi-am încheiat incursiunea prin camerele destinate tratamentelor şi recuperării medicale, într-un salon cochet, amenajat special pentru o experienţă cât mai zen.

IMG_0237-600x400

De ce să alegi vopseaua organică de la Mastey de Paris

Scafă confortabilă, cataloage cu diverse culori de păr pe baza cărora un hairstylist priceput urma să îmi obţină nuanţa ideală, curăţenie desăvârşită şi amabilitate din partea gazdelor. Mi-au făcut o impresie bună şi m-au cucerit pe loc. Beauty writer-ul din mine, cârcotaş şi exigent nu e însă niciodată uşor de impresionat. Aşa că mi-am concentrat întreaga atenţie pentru a înţelege cum e posibil ca un serviciu de colorare al părului să fortifice şi să trateze firul de păr, şi nu să îl subţieze şi să îl fragilizeze.

Am aflat că produsele profesionale pentru îngrijirea şi colorarea părului de la Mastey de Paris sunt primele din SUA  şi Uniunea Europeană certificate Green Salon.  Sunt 100 % vegane, nu conţin parabeni, sare, conservanţi dăunători, gluten, MEA şi DEA, vopsele sintetice sau Ftalati (substanţe chimice urât mirositoare care afectează sistemul endocrin).

Concepută pentru a fi distribuită în saloanele cu concept ecologic sau organic, vopseaua de păr de la Mastey de Paris este o combinaţie unică de ingrediente, care colorează, repară şi hidratează părul în acelaşi timp. Astfel, chiar şi persoanele cu păr deteriorat se pot bucura de o soluţie sănătoasă şi de rezultate naturale.

Nu conţine amoniac. În locul acestuia, oamenii de ştiinţă care au stabilit formula, au înlocuit amoniacul cu Amino Methyl Propanol şi Monoetanolamina. Astfel, cuticula este deschisă delicat, iar vopseaua nu dăunează persoanelor care se vopsesc regulat.

Nu conţine PPD (parafenilendiamina). Mastey de Paris foloseşte numai pigmenţi oxidativi, care oferă părului o colorare cu aspect natural. Astfel, nu există riscul să vă confruntaţi cu iritaţii sau reacţii alergice

Cum decurge o şedinţă de colorare a părului cu Mastey de Paris

Ritualul de colorare al părului de la Mastey debutează cu detoxifierea şi purificarea scalpului, proces care are loc la scafă. Mai apoi, pe părul umed, se aplică aplică vopseaua propriu-zisă. Aminoacizii din proteina de orez pe care ii conţine restructurează fibra capilară, iar extractul din sâmbure de strugure, ulei de argan pur certificat, ulei de măsline şi de floarea soarelui au rol regenerant şi hidratant. În compoziţia vopselei organice de la Mastey nu există săruri. Drept urmare, părul nu se degradează, ci din contră, datorită efectului proteinei de orez, va fi elastic şi rezistent.

Odată înlăturată vopseaua, mi-am atins părul şi l-am simţit hidratat şi mult mai rezistent. După ce Iulian mi l-a coafat, am rămas uimită de culoarea obţinută. Un blond cald, intens şi incredibil de luminos. Şi asta fără să fi făcut vreun compromis ca până acum, în defavoarea sănătăţii părului!

IMG_9584-copy-1

Odată ce ai încercat vopseaua organică, nu vei mai vrea să renunţi la ea.

Drept urmare, la o lună după ce am testat vopseaua organică de la Mastey, m-am întors să o testez pe cea organică de la Natulique, cel de-al doilea brand disponibil la GWS. De data asta nu pentru că aş fi fost invitată, ci pentru că luasem decizia de a-mi colora părul numai cu vopsea organică.

IMG_0332-600x400

Natulique s-a făcut cunoscut în industria de haircare şi de colorare a părului ca un brand profesional  care a demonstrat că produsele care conţin mai puţine ingrediente chimice pot oferi rezultate mai bune.  Povestea Natulique începe cu puterea exemplului. Fondatorii originari din Danemarca, care se confruntau cu astm şi alergii severe, au descoperit că toxinele, pesticidele şi chimicalele din produsele de înfrumuseţare ne pun sănătatea în pericol. Aşa au decis să lanseze produse sigure, naturale şi organice.

IMG_0262-600x400

Păr sănătos, îngrijit şi colorat cu ajutorul unor produse certificate Ecocert, culori demne de un brand profesional şi hairstylisti învăţaţi să le folosească corect pare a fi misiunea Natulique.

De data aceasta, vopseaua mi-a fost aplicată pe părul uscat, iar după 40 de minute, mă lăudam cu un blond strălucitor, în ton cu pielea mea bronzată.

Întrebări frecvente

În România, conceptul de vopsea organică este nou. Tocmai, de aceea, am rugat-o pe Aurelia Dumitru, Manager GWS să îmi răspundă la întrebările, pe care mai mult ca sigur şi voi i le-aţi adresa.

Bianca Nutu: Care sunt principalele avantaje ale colorării părului cu vopsea organică?

Aurelia Dumitru: Ce îşi poate dori mai mult clienta, dar şi hairstylistul de la o vopsea dacă nu protecţie maximă (fără amoniac, fără PPD sau resorcinol), acoperire perfectă a părului alb, menţinerea culorii pe termen lung (antioxidanţii organici din formulă stopează oxidarea şi acţionează ca un scut împotriva radicalilor liberi), hidratarea  intensivă , deschiderea blândă a cuticulei, restructurarea firului de păr, şi regenerarea acestuia?! Mai mult, vopseaua organică poate fi folosită de femeile cu scalp sensibil, dar şi de femeile însărcinate, fără a dăuna fătului

B.N: Cum ne decidem între vopseaua organică de la Mastey şi cea de la Natulique?

A.D:  La baza conceptului de tratament prin colorare a părului din cadrul GWS Organic Beauty Center stă cu prioritate diagnosticarea scalpului şi a firului de păr cu microcamera Dino Lite în baza căreia se personalizează îngrijirea, dar şi metoda de colorare potrivită. Recomandăm Mastey de Paris dacă firul de păr este deshidrat şi a fost expus unui şir repetat de agresiuni precum decolorarea sau colorarea chimică cu oxidanţi înalţi. Mastey de Paris propune un ritual de tratament prin colorare, hidratare avansată, luciul şi culorile cu reflex natural fiind beneficiile majore. În cazul unui păr fin, fără volum, subţiat din cauza colorărilor succesive este recomandat Natulique, un sistem de colorare cu 98,02 % ingrediente organice care oferă corpolenţă, volum şi lifting firului de păr, luciul si reflexul natural fiind de asemenea beneficii care fac diferenta între un sistem de colorare chimic si unul organic.

Academia GWS Organic Beauty Center va invita la achizitii responsabile cu impact favorabil asupra sanatatii dar si a mediului, la un stil de viata sanatos si ecosustenabil.

Academia GWS Organic Beauty Center distribuie in Romania brandurile organice pentru ingrijire profesionala certificate Ecocert, USDA Organic si Green Salon: Natulique, Mastey, Lisfactor Paris, Naturigin, Dermorganic ce fac parte din conceptul de Frumusete Organica Certificata. Pentru mai multe informatii vizitati www.gwsconcept.ro

Global Wellness System
Str. Economu Cezarescu, nr. 31B, Sector 6, 060757, Bucuresti.
Tel/Fax: +4(0)31 226.12.00
www.gwsconcept.ro

Bianca Nuțu

biancanutu.com

Articolul original poate fi citit pe: https://biancanutu.com/tried-tested-colorarea-parului-cu-vopsea-organica-profesionala/.