GWS Organic Beauty Center este locul unde venim cu soluții complete pentru ingrijirea corpului, atât la interior cât și la exterior. Și, mai mult, o facem cu produse 100% organice atat pentru piele, Phyt’s Romania, cat si pentru par, Natulique Romania. Din ce în ce mai multe persoane constientizează toxicitatea produselor cosmetice din comerț, așa că aleg să apeleze la ritualuri, tehnici si ingrediente 100% organice, certificate internațional, cu rezultate dovedite și cu o întreagă istorie atunci când vine vorba despre cercetare si inovare.
Phyt’s Romania este brandul de naturo-estetica profesionala 100% organica care livreaza rezultate rapide in timp ce mentine sanatatea noastra si a mediului inconjurator. Datorita experientei de peste 42 de ani in utilizarea ingredientelor din plante, Phyt’s intelege perfect nevoile tenului. Indiferent de tipul de piele Phyt’s are intotdeuna solutia perfecta pentru tine. Mai mult, vine si cu produse pentru continuarea îngrijirii acasă, produse ce pot fi găsite pe www.phytsromania.ro
Ne bucurăm să putem spune că suntem singurul brand de pe piață, 100% organic, capabil să livreze si segmental de make-up la cea mai intaltă calitate și cu o diversitate incredibilă când vine vorba despre culori. Găsiți întreaga gamă de make-up organic pe site, https://www.phytsromania.ro/make-up
Problema pe care articolul de mai jos, apartinand Vogue.com, o aduce în prim plan este toxicitatea produselor de make-up pe care noi toate, femeile, le folosim zilnic. Totul a pornit de la documentarul TOXIC BEAUTY , premiat la Miami Fashion Film Festival 2020 cu The Founder’s Award. Un film care evidențiează produsele toxice ce se regăsesc în produsele de make-up, cum au fost acestea descoperite și ce efecte devastatoare au asupra organismului pe termen lung. Vă invităm așadar să descoperiți detaliile în rândurile următoare.
Articol preluat de pe Vogue.com , realizat de JESSICA L. YARBROUGH
Traducere: Phyt’s Romania
„Un chimist al unuia dintre cele mai mari branduri de beauty din lume – al cărui nume nu-l voi dezvălui pentru că vă veți da seama pe parcurs – m-a chemat să vin la ei în urmă cu multi ani și m-am gândit … Doamne, asta este ceva extraordinar!”, își amintește Rose-Marie Swift, Makeup Artist și fondatoare a RMS Beauty.
Întalnirea a început ca oricare alta. “Hei, ce faci, imi place super mult ceea ce faci!”. Chimistul despre care vorbim a apreciat formulările produselor SWIFT (de altfel 100% organice) în stilul propriu, după care a spus “Industria de cosmetice distruge celulele femeilor… Ce-lu-le-le”.
Am ascultat-o pe Swift spunând această poveste de trei ori pana acum. Odată la telefon, o dată la ea acasă în Savannah și o dată în scenele de deschidere ale Toxic Beauty, un nou documentar al realizatorului Phyllis Ellis, lansat astăzi, 20 Ianuarie 2020, pe Amazon și Apple TV. De fiecare dată, nemachiata, asta fiind semnătura ei déjà, cu buzele conturate, voce gravă și pauze în relatare tocmai pentru a creea acel efect dramatic în ceea ce spune.
„Mi s-a deschis gura”, continuă ea, iar eu am spus: „De ce nu spui ceva?” Și știti ce a spus? El a spus: „Nu pot.”
Este o abordare de start puternică pentru Toxic Beauty, documentarul premiat, un proiect care înseamnă 3 ani de investigații a substanțelor chimice nereglementate din produsele de îngrijire personală , condensați în 90 de minute de documentar ce te ține cu sufletul la gură. Mulți dintre voi poate îl vor considera șocant, însă Swift nu îl consideră așa. Este un subiect pe care îl cunoaște prea bine.
După ce s-a îmbolnăvit – atacuri de panică, pierdere de memorie, dezechilibru hormonal, erupții cutanate – asta în urmă cu două decenii, makeup artistul a avut o discuție ciudată cu tehnicianul care ii furniza rezultatele de laborator. El a întrebat dacă a lucrat în industria cosmetică, asta pentru ca substanțele chimice din părul, sângele și urina ei se găseau mai degrabă în produsele de înfrumusețare decât la oameni.
Descoperirea a inspirat-o pe Swift să lanseze BeautyTruth.com în 2004 pentru a expune cele mai periculoase ingrediente ale industriei: cancerigeni, perturbatori endocrini, iritanți, alergeni. Iar informațiile un sunt neapărat bine primite… Swift și colegii săi – Gwyneth Paltrow de la Goop, Gregg Renfrew de la Beautycounter, Tiffany Masterson de la Drunk Elephant – au fost acuzați de înspăimântarea utilizatorilor de cosmetice. „Dar uită-te la industria tutunului”, spune Swift. „Asta va fi și mai mare!”
Ellis trasează o paralelă în documentarul Toxic Beauty, care se concentrează în mare parte pe procesele de judecată recente formulate împotriva companiei Johnson & Johnson de peste 15.000 de femei cu cancer, care cred că boala lor a pornit de la produsele pentru copii pe bază de talc și pulberi pentru corp. „M-am oprit asupra poveștii cu pudra de talc și l-am contactat pe dr. Daniel Cramer, care a legat cauzal cancerul ovarian de utilizarea talcului”, spune Ellis pentru Vogue. Dr. Cramer, menționat în film drept unul dintre „bunicii epidemiologiei”, a publicat pentru prima dată concluziile sale în 1982. Toxic Beauty afirmă că Johnson & Johnson știau despre riscurile produselor lor cu mult înainte.
Rapoartele unui laborator de consultanță din 1957 notează că azbestul, un cancerigen cunoscut, a fost detectat în aprovizionarea cu talc a Johnson & Johnson. Notițele din anii ’60 arată cum compania căuta surse de talc curat și, după cum a declarat avocatul Grupului de litigii R. Allen Smith în film, „recunoscând că nu poate fi„ absorbit în siguranță în vagin ”.
În ciuda acestor documente, în ciuda cercetărilor doctorului Cramer, în ciuda miilor de oameni devotați fostei Johnson Powder Baby care au dezvoltat cancer ovarian – unele prezentate in Toxic Beauty, câțiva dintre ei și-au pierdut viața înainte de a filma – și în ciuda faptului că compania și-a retras un lot de pudră pentru bebeluși în 2019, când Administrația pentru Alimente și Medicamente a detectat dovezi de azbest într-un eșantion de produs, Johnson & Johnson susține, sub jurământ, că talcul este sigur. (Merită menționat că compania a plătit miliarde de daune-interese pentru reclamanții din toată țara.)
„La inceputuri au spus că fumul de țigară este sigur”, observă Swift. „Mercurul era„ sigur ”în trecut, arsenicul era si el “ sigur ”. Când sunt bani implicați, desigur oamenii vor spune că este ” sigur.”
Incercarile Big Tobacco din anii 90 au o asemănare izbitoare cu cele mai recente incercari Johnson & Johnson. Ellis compară un clip al executivului firmei de tutun ,James Johnston, afirmând că „Țigaretele și nicotina nu îndeplinesc în mod clar definiția clasică a dependenței” cu clipurile directorilor actuali din Johnson & Johnson, care neagă reclamatiile privind legatura dintre produsele lor si cancer. Ea evidențiază oamenii de știință care au mărturisit siguranța fumatului și a celor care fac acum același lucru pentru pudra de talc. Destul de interesant este si ca există, de asemenea, dovezi despre note interne legate de statutul nicotinei drept „droguri dependente” care circulau prin întreprinderile de tutun din anii ’60, deși pe acest subiect un s-a pus accent până în anii 2000.
Se pune atunci întrebarea: Îngrijirea pielii este noua țigară? Peste 40 de ani va fi pudra de talc asociata cu cancerul ovarian la fel cum tutunul este acum asociat cu cancerul pulmonar? Oamenii de știință, medicii și avocații intervievați în Toxic Beauty consideră că – pudra de talc (care, trebuie menționat, se găsește și în pudra de față, farduri pentru pleoape și multe altele) este departe de a fi singurul ingredient cosmetic pus la îndoială.
„Cele mai relavante studii științifice disponibile arată că această problemă a produselor cosmetice este chiar mai mare decât industria tutunului”, afirmă în Toxic Beauty, dr. Rick Smith, ecologist și autor al Slow Death by Rubber Duck, „pentru că vorbim despre mii de substanțe chimice, majoritatea nu au fost testate cu acuratețe in cee ce priveste siguranța.”
Produsele chimice la care se referă Smith, sunt zecile de mii de substanțe disponibile pentru utilizare în produsele de îngrijire personală din Statele Unite, iar majoritatea nu au fost evaluate pentru siguranță prin Cosmetic Ingredient Review. Întrucât industria funcționează în baza unui sistem de reglementare post-comercializare (adică … de fapt nu este într-adevăr reglementat), majoritatea ingredientelor nu sunt examinate de o agenție guvernamentală înainte de a ieși pe piață. Regulamentul se aplica doar dacă clienții raportează probleme după cumpărare.
Ellis adaugă că legislația cosmetică din SUA nu a fost actualizată din 1938, ceea ce înseamnă că datele de siguranță actuale nu sunt luate în considerare. Aceste date asociază substanțele chimice comune, cum ar fi parabeni și ftalați, cu dezechilibrele hormonale și cancerul mamar. De asemenea, sublinieaza existenta unor metale grele in produsele de îngrijire personală .
Documentarul Toxic Beauty atrage atentia asupra cercetărilor din spatele parabenilor (o clasă de conservanți) și ftalați (plastifianți des întâlniți în parfumuri). Ambii sunt considerați disruptoare endocrine sau substanțe chimice care imită hormoni, care pot duce la dezechilibru hormonal, infertilitate, pierderea calitatii spermatozoizilor, pubertate precoce și chiar cancere de origine hormonala, precum cancerul de sân. Ambele sunt dovedite că sunt absorbite în corp. „Sunt de fapt destul de supărat pentru cât de mult conținut de parabeni am găsit în țesutul mamar uman”, remarcă dr. Philipa Darbre, profesor de oncologie.
La fel ca talcul, pericolele potențiale ale parabenilor și ftalaților sunt dezbătute intens, un motiv fiind că aceste molecule sunt minuscule și sunt teoretic filtrate din corp prin ficat. Dar, după cum spune Ellis, „Nu este un produs, ci acumularea unui număr de produse și reaplicarea acestor produse.”
Când utilizați 27 de produse pe zi, această expunere se mărește.
Acesta este numărul de săpunuri, seruri, anticearcane și multe altele pe care, Mymy Nguyen, o studentă în medicină în vârstă de 24 de ani de la Universitatea Boston și una dintre subiectele vedeta ale documentarului, le folosește în fiecare dimineață. „Adopt întotdeauna acest tip de look, acest tip de estetică”, a spus Nguyen pentru Vogue. „Nu cred că este un lucru rău să vrei să arăți într-un anumit fel. Este o parte din cine sunt și cum mă îmbrac. ”Totuși, când Nguyen s-a conectat cu Ellis, a fost curioasă să vadă cum rutina ei de frumusețe (șamponul Clairol, fundația Fenty Beauty) a afectat structura chimică a corpului, mai ales după interventia recentă de depistare a unei tumori benigne la sân.
Toxic Beauty o urmareste pe Nguyen în timp ce se supune la trei analize de sânge pe parcursul a trei zile: unul după regimul ei obișnuit de 27 de pași, unul după o zi de detoxifiere cu zero produse și unul după trecerea la produse de frumusețe curate. Rezultatele, dezvăluite în momentele finale ale filmului, sunt uimitoare: într-o zi obișnuită, nivelurile de ftalat ale lui Nguyen au fost de cinci ori mai mari, iar nivelurile de parabeni au fost de 35 de ori mai mari decât atunci când a trecut la produse cosmetice nontoxice.
„Cred că există cu siguranță o legătură între ftalați, parabeni și probleme de sănătate, dar nu cred că aceste lucruri sunt menite să producă vreun rău”, spune ea. „Cu multe fete cu care vorbesc, ne place să ne ajutăm reciproc să găsim produse noi și să evoluam. Frumusețea este un lucru extrem de important ce iti ofera inceredere de sine”
Pentru Ellis, aceasta vorbește despre puterea manipulatoare a marketingului, care poate fi la fel de toxică ca și produsele pe care le promovează. „Trebuie să schimbăm aceste norme de frumusețe, astfel încât femeile să nu fie nevoite să aleagă între sănătatea lor și să încerce să pară frumoase”, afirmă ea. „Cred cu adevărat că este o problemă de sănătate a femeilor.
Și cu atât mai mult pentru femeile de culoare. Produsele destinate femeilor minoritare – creme de albire a tenului, tratamente de îndreptare a părului – „au un nivel mai ridicat de agenți cancerigeni și toxici”, spune Ellis. Cercetările Grupului de lucru pentru mediu arată că unul din 12 produse de înfrumusețare comercializate femeilor de culoare conține substanțe toxice. Mai putin de 25% din produsele cosmetice sunt considerate a fi mai putin daunatoare. Un nou studiu face legătura între vopsirea permanentă a părului și agenți de îndreptare chimică cu o creștere de 60% a riscului de cancer la sân pentru femeile de culoare, spre deosebire de o creștere de 8% pentru femeile albe. „Cercetările incep sa apara, doar că încet”, spune Nguyen. „Dar eu cred. Nu are sens pentru mine că aceste substanțe chimice sunt reglementate în alte țări și nu în S.U.A. ”.
Talcul, parabenii și , într-o oarecare măsură, ftalații sunt restricționate în Europa, unde sunt interzise peste 1.300 de substanțe chimice cosmetice, comparativ cu 11 in SUA. Dovada împotriva acestor substanțe nu poate fi definitivă, dar există, și este în creștere. „Cred că dacă punem la îndoială un ingredient, nu-l folosim”, spune Ellis. „Dacă există șanse ca acesta să provoace cancer, nu îl folosiți. Nu-l puneți în produsele dvs. Folosește altceva. Sau solicitați o etichetă de avertizare.
Dar oare o etichetă de avertizare ar face consumatorii să se opreasca înainte de a cumpăra? Ar face ceva pentru a demonta standardele de frumusețe profund înrădăcinate și de neatins pe care industria este construită?
„Este foarte greu să renunțăm la aceste idei”, recunoaște Ellis. „Când am încercat să-mi detoxifiez rutina, am decis că voi lăsa părul să devină cenușiu și voi fi mândra de vârsta mea și o voi face pentru fiica mea. Și apoi m-am dus la Londra pentru că Toxic Beauty a fost ecranizat acolo, și cu trei zile înainte de a pleca, m-am gândit: „Doamne, nu pot să mă duc la Londra așa! Așa că mi-am pus produse chimice în valoare de 300 USD pe cap și am plecat. ”
Incepând cu 28 ianuarie, Toxic Beauty este disponibil pentru difuzare sau închiriere pe iTunes și Amazon.
Povestea Phyt’s France, brandul profesional 100 % organic in România
Aurelia Dumitru inginer chimist, o veritabila iubitoare de natura, de ingrediente active organice si foarte atentă la detalii atunci cand vine vorba despre compozitia produselor pentru frumusetea organica si pentru grija fata de ecosistemul in care traim , se afla in spatele companiei Global Wellness System. Orientata catre produse profesionale Certificate Organic aprobate si testate de catre cele mai recunoscute organisme de certificare . Phyt’s este „parte” din pasiunea Aureliei, asta pentru ca ea a reusit să gasească variantele organice de infrumusetare pentru fiecare serviciu in parte, abordand grija fata de par si ten in cel mai nontoxic mod posibil. Sub umbrela Global Wellness System, veti gasi o serie de branduri pentru ingrijirea organica atat a pielii, a tenului , cat si a parului sau a unghiilor, acestea oferind o alternativa nontoxica a frumusetii la nivel profesional.
“Phyt’s France este un concept holistic de ingrijire organica, o fitocosmetica bioactiva 100% naturala si “zero” conservanti , certificata organic cu Cosmebio si Qualite France , cu care imi doresc sa ajung la toate femeile care au inteles ca dincolo de orice produs, trebuie sa punem accent pe ingredientele acestuia, care, sigur ca sunt absorbite in piele si transportate in tot organismul. Atunci cand ele provin din natura, cand tratamentele contin 100% extracte naturale si uleiuri esentiale, uitam de orice grija si ne lasam prada rasfatului. Fiecare ritual este unic, fiecare tratament are miscari de masaj facial diferite,drenaj limfo-energetic iar naturo-esteticienii Phyt’s sunt adevarati maestrii cand vine vorba despre tehnici de tratament facial. Ingrijim tenul, bratele , decolteul, toate in acelasi ritual. Ne place sa spunem ca brandul Phyt’s ofera ingrijire globala si poate trata orice problema de ten cu care noi, femeile, ne confruntam de-a lungul vietii”, a declarat Aurelia Dumitru.
Cine este Natulique Romania?
NATULIQUE este un brand danez de cosmetice organice certificate pentru uz profesional, ce activează de mai bine de 20 de ani în piața de produse pentru păr. Este un inovator în materie de produse pe bază de ingrediente naturale ce satisfac cele mai recente trenduri urmate de hair-stiliști. Ofera o Gama completa de colorare, ingrijire, styling si tratamente organice certificate 360* BIOCERT ORGANIC – Concept ecosustenabil, ambalaje din material reciclabile, produse netestate pe animale, energie eoliana, fara ingrediente chimice periculoase !
Un par frumos este, mai presus de toate, sanatos – este deviza NATULIQUE, pe care o regasim în tot ceea ce realizeaza acest brand de mai bine de 20 de ani în piata de cosmetice naturale, certificate organic.
Cat despre make-up-ul ORGANIC Phyt’s….
Produsele de Make-up Certificate Organic sunt supuse acelorasi specificatii ca si cremele sau alte prduse deacest gen din gamele Phyt’s. Sunt certificate COSMEBIO, iar ingredientele sunt 100% organice, extrase din natura…de la extracte de plante pana la ceara de albina sau uleiuri esentiale. Phyt’s France a avut ambiti de a realiza o gama 100% organica, care totusi sa ofere aceleasi rezultate profesionale cand vine vorba despre gradul de acoperire sau rezistenta produselor pe piele. A fost o provocare pentru noi, insa nu am vrut niciodata sa facem concesii cu privire la calitatea produsului sau sa derogam de la cerinta noastra primordiala: organicul natural si certificat!
Descopera mai multe detalii despre produsele de make-up organice prin click AICI.
Mai multe detalii despre Phyt’s Romania:
- Magazin Online: phytsromania.ro
- Distribuitor Phyt’s France in Romania: Global Wellness System
- Unde gasiti serviciile si produsele? La GWS Organic Beauty Center & SPA
- Programari tratamente profesionale Phyt’s Romania aici
- Blog GWS Concept
- Facebook Phyt’s Romania
- Instagram Phyt’s Romania