Este cunoscută preocuparea Alinei Laufer pentru frumusețe, întreținere și sănătate, vedeta afișând la fiecare apariție a sa un „look” de nota 10. De la începutul acestui an, fosta co-prezentatoare a emisiunii „Draga mea prietenă” (Kanal D), recurge săptămânal la masajul limfatic, procedeu descoperit în anul 1930, de către medicul danez Emil Vodder.

alina laufer 2

Iniţial, a fost folosit drept tratament cosmetic, după care i s-au descoperit şi proprietăţile terapeutice. „Procedura constă în masaj prin presiune, prin care se acționează asupra lanțului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteza celulară. Drenajul limfatic și circulația sanguină deficitare determină acumulări de grăsime, pierderea elasticității țesutului conjunctiv, cauzând apariția imperfecțiunilor și denivelărilor pielii. Pentru optimizarea drenajului limfatic e necesară contractarea musculaturii, ca țesutul conjunctiv să fie ferm și să ofere un grad ridicat de compresie. Procedura este utilă persoanelor care suferă de insuficienţă venoasă cronică, persoanelor cu edeme limfatice apărute după traumatisme, după îndepărtarea chirurgicală a sânului (mastectomie) sau a uterului (histerectomie). În timpul masajului, surplusul de lichid limfatic din zonele afectate este manipulat spre zonele învecinate. Totodată, este de mare ajutor şi femeilor care vor să scape de celulită”, explică Aurelia Dumitru, coordonatorul centrului de frumusețe, recuperare și medicină integrativă Global Wellness System, care subliniază rolul important de relaxare pe care drenajul limfatic îl are asupra organismului, el fiind foarte util persoanelor care suferă de insomnie.

alina laufer 3

„Am studiat mai multe lucrări de specialitate despre această procedură și am descoperit cu plăcere că ajută excelent la întărirea sistemului imunitar, pentru că stimulează ganglionii limfatici să producă anticorpii atât de necesari organismului în lupta cu diferite infecţii. Este, de asemenea, indicat şi drept tratament cosmetic, pentru că ajută la reducerea ridurilor şi la vindecarea acneei. Până și după o extracţie dentară se poate face drenaj limfatic, pentru că va grăbi vindecarea. Pentru mine, cel mai important este că prin acest masaj, se elimină toxinele mai ușor din organism și are efecte excelente în lupta împotriva inesteticei celulite”, a arătat Alina Laufer.

Cum fiecare om este unic, rezultatele sunt personalizate, însă efectele generice sunt următoarele: un sistem imunitar întărit, datorită stimulării ganglionilor limfatici; circulație a limfei mult îmbunătățită (până la 10-15 ori) în spațiile dintre celule; o accelerare a acesteia, ce duce la eliminare rapidă a toxinelor, ce blochează procesele fiziologice, intensificarea schimburilor nutritive (nutriția celulelor e realizată mai eficient) și eliminarea toxinelor din corp; ușurarea transportului acizilor grași și al colesterolului. Cam acestea ar fi beneficiile generice. Femeile care au rămas cu picioarele umflate după ce au născut pot recurge la acest tip de masaj. Unele femei, în timpul sarcinii, acumulează limfă în exces, din cauza unei compresii puternice a vaselor limfatice mari în anumite zone ale corpului. Astfel, li se umflă picioarele, problemă cu care multe dintre ele rămân şi după naştere. O pot elimina cu ajutorul drenajului limfatic.